f. 1970
Autodidakt.

Mine kompetence områder spænder fra den figurative, til det mere abstrakte univers, dog altid med fokus på det figurative ( abstraktioner er for mig brugbart som dekoration, eller fortællende del af en figurativ helhed) .

Jeg arbejder både traditionelt efter de gamle mestres principper, men eksperimenterer også med relieffer som ligger i “hullet” mellem skulptur og egentligt maleri.

Det traditionelle maleri: Min ubestridte inspirationskilde er Leonardo da vinci. Derefter ( og i moderne tid) kommer Max Ernst. Begge kunstnere var innovative, udfordrende for deres samtid og meget alsidige i deres udtryk. Dette kan jeg klart relatere mig til. I kunsten er der ingen begrænsninger for mig, snarere hele tiden nye horisonter at stile mod og udforske

Traditionel tegning:oreringdetalje


Relieffer : Når jeg arbejder med relieffer, er mit billedsprog præget af symbolikken i ting. Udgangspunktet for reliefferne er i øjeblikket vores fortid som søfolks nation . Vikingernes verden interesserer mig meget og har været et tilbagevendende interessepunkt de sidste 20 år ikke kun i kunsten men også hele levevisen. Vores rødder som vikinger præger vores nuværende tilgang til livet, og dette skildrer jeg i reliefferne.

Teknikken demonstreres i billeder nedenfor.

Yrr

Skulptur: Det seneste skud på stammen for mig, men også en naturlig følge af min interesse for det 3 dimensionelle er skulpturer. Jeg arbejder i fedtsten af forskellig hårdhed og alabast. Disse stenarter er vidunderlig organiske ( og de bliver det i hvert fald når jeg har haft fat i dem :-) ) Når jeg arbejder i sten, er det vigtigt at lade stenen tale. Jeg er blot et redskab til at få det frem som er gemt i stenen. Ikke så meget  vilje fra min side, men snarere en søgen efter hvad stenen indeholder.

Derfor lytter jeg til stenens “stemme” til jeg finder den gemte skønhed. Derefter er det bare at skrælle det overflødige af!

stenfisk

Portræt / personfremstilling :

portraetopstart